Početna  //  Novosti  //  Svečano dodijeljene potvrde o završenoj obuci iz Refleksologije
Srijeda, 13 Srpanj 2016 07:44
Veličina slova
altalt
12.07.2016.g. u prostorijama TMP-a Društva za zapošljavanje slijepih i slabovidnih lica d.o.o Sarajevo svečano su dodijeljene potvrde o završenoj obuci iz Refleksologije. Radi se obuci realiziranoj u okviru Projekta koji predstavlja saradnju TMP-a i GIZ (Deutsche Gesellschaft fur internationale Zusammenarbeit) Projekta €žPodrška obrazovanju odraslih.
 
alt
 
alt
alt
Obuku su provodila 2 doktora specijalista fizijatra i 1 certificirani trener iz oblasti refleksologije sa završenim studijom iz ove oblasti. Obuka je uključivala 7 zaposlenih fizioterapeuta u TMP-u i 7 koji nisu zaposleni u TMP-u a htjeli su da pršire svoja znanja. Ova obuka je prvenstveno organizovana iz razloga da fizioterapeuti steknu nova znanja i konkurentsku prednost u odnosu na ostale salone što je u skladu sa principima po kojima TMP razvija svoje djelatnosti, a to su konstano usavršavanje svojih zaposlenih i omogućavanje sticanja novih znanja, a sve u cilju jačanja pozicije svojih zaposlenih na tržištu rada i ostvarivanja konkurenstke prednosti u odnosu na konkurenciju. Ova obuka je jednako korisna i za polaznike koji nisu zaposleni u TMP-u jer se na najbolji način osposobljavaju za tržište rada, kroz mogućnost pružanja specifičnih usluga u okviru fizioterapije.
 
Refleksologija je drevna metoda liječenja, samoozdravljenja i aktivacije iscjeljujućih procesa u tijelu, kako fizičkog tako i psihičkog stanja. Razvoj refleksologije je počeo prije 5000 godina. Refleksologija podrazumijeva tretiranje stimulativnih specifičnih zona i meridijana na stopalima, a povremeno rukama i licu u cilju poboljšanja konkretnih medicinskih stanja na koji način razne tegobe i simptomi mogu biti tretirani na siguran i neinvazivan način.
 
Na kraju obuke organiziran je ispit koji se sastojao iz dva dijela i to teoretskog i praktičnog koji su svi polaznici uspješno položili, a svečano uručivanje potvrda organizovano je 12.07.2016.g. koje povrde je polaznicima uručio predstavnik Giza.
 
TMP d.o.o Sarajevo će i dalje nastaviti raditi na konstatnim edukacijama kako svojih uspolenika tako i svih ostali interesanata.
Powered by Web Agency
 

Djelatnosti

Nazad Dalje

Salon fizioterapeutskih usluga

Salon fizioterapeutskih usluga

Posjetite nas i učinite korisnu stvar za Vaše tjelesno i duševno zdravlje. Zanimanje fizioterapeut u...

Pročitaj sve...

Plastenik

Plastenik

Plastenička proizvodnja je važna i brzorastuća komponenta poljoprivredne industrije razvijenih zemalja. Plastenička proizvodnja u Bosni...

Pročitaj sve...

Restoran sa ljetnom terasom

Restoran sa ljetnom terasom

U mirnom i bezbjednom dijelu Nedžarića uz ulice Ramiza Salčina i Aleja Bosne Srebrene u...

Pročitaj sve...

Štamparija

Štamparija

Štamparija TMP je počela prvobitno sa jednim kopir aparatom koji je bio u funkciji na...

Pročitaj sve...

Ručno rađen nakit i ženske torbe

Ručno rađen nakit i ženske torbe

Sa sigurnošću možemo reći da je nakit koji je ručno rađen od kvalitetnog srebra i...

Pročitaj sve...

Linija za proizvodnju salveta

Linija za proizvodnju salveta

Papirne salvete dimenzija 33x 30 koje plasiramo u restorane, prodavnice, pizzerie, fast foodove hotele i...

Pročitaj sve...

Prodavnica

Prodavnica

Neposredno uz ulicu Ramiza Salčina nalazi se montažni objekat koji je i prije rata služio...

Pročitaj sve...

Multimedijalna sala

Multimedijalna sala

Multimedijalna,dvodijelna, višenamjenska, tehnički dobro opremljena sala pogodna je za organiziranje konferencija, seminara, okruglih stolova, kurseva,...

Pročitaj sve...